K-G Löfvander

Om fanzines, fans, fanfonder och annat.

K-G Löfvander

Inläggav john-henri » sön 11 jul 2010, 20:09

Jag har just nåtts av beskedet att ännu en gammal vän och en gång ledande fan har gått ur tiden. Cosmos Club-aktivisten, grundande medlemmen i The Tolkien Society i Göteborg, sedermera journalisten, kongressdeltagaren och fanzineskribenten K-G Löfvander dog för några dagar sedan, om jag minns och räknat rätt knappt 65 år gammal. Under en period inbillade vi oss att vi skulle ingjuta fandoms ande i det svenska studentlivet, när K-G medan jag fortfarande var chefredaktör för studenttidningen Gaudeamus i Stockholm å sin sida blev chefredaktör för Ergo i Uppsala. Men den parallella kårtidningskarriären blev kort och i alldeles för hög grad tappade jag kontakten med K-G. Men han fanns där, då och då plötsligt nära igen på en kongress, på något studentjubileum, alltid eftertänksam, humoristisk, klok och full av värme.

John-Henri
Prenumerera på Nova science fiction. 4 nr för 275 kr. Postgiro 52 80 97-9, Gafiac. Om du tycker att det ska finnas sf på svenska också!
john-henri
BNF
 
Inlägg: 1096
Blev medlem: ons 29 nov 2006, 13:42
Ort: Viken

Re: K-G Löfvander

Inläggav Sheriffen » mån 12 jul 2010, 13:27

K-G Löfvander också.

Och inte så väldigt gammal, direkt. Däremot väldigt trevlig och inte minst humoristisk och entusiastisk conversatör i kongressbarerna. (Det var han som på en NasaCon fick den där briljanta idén till hur man borde visa Den stora nattens vålnad på kongresser. Enligt samma princip som de visar The Rocky Horror Show för hängivna fans på biograferna, med undantaget att vi skulle knipsa med saxar varje gång filmen gick av (för det gjorde den ju alltid, minst ett par gånger vid varje visning), och så vidare.)

Man kanske borde förbluffas över att flera av dem som tillhörde de första generationerna svenska fans faktiskt finns kvar, men det gör det ju inte mindre tragiskt när andra fans försvinner. Och i förtid, dessutom.

Skål, K-G! Skål!

Kör hårt,
Sheriffen
Sheriffen
BNF
 
Inlägg: 4395
Blev medlem: tor 09 nov 2006, 02:50
Ort: Athen/Stockholm

Re: K-G Löfvander

Inläggav centerwall » ons 18 aug 2010, 20:38

Begravningen äger rum nu på fredag (den 20 augusti) klockan 11.00 i Bromma kyrka om någon inte visste om detta men vill gå.

Jag träffade själv bara K-G en gång, på Tolkien Society of Swedens 40-årsfest, och tyckte direkt mycket bra om honom. En person jag gärna hade lärt känna om jag hade fått möjlighet.
centerwall
Letterhack
 
Inlägg: 448
Blev medlem: tis 12 dec 2006, 23:34
Ort: Göteborg


Återgå till Fanzines, fans och fanac

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare

cron