Sida 1 av 1

K-G Löfvander

InläggPostat: sön 11 jul 2010, 20:09
av john-henri
Jag har just nåtts av beskedet att ännu en gammal vän och en gång ledande fan har gått ur tiden. Cosmos Club-aktivisten, grundande medlemmen i The Tolkien Society i Göteborg, sedermera journalisten, kongressdeltagaren och fanzineskribenten K-G Löfvander dog för några dagar sedan, om jag minns och räknat rätt knappt 65 år gammal. Under en period inbillade vi oss att vi skulle ingjuta fandoms ande i det svenska studentlivet, när K-G medan jag fortfarande var chefredaktör för studenttidningen Gaudeamus i Stockholm å sin sida blev chefredaktör för Ergo i Uppsala. Men den parallella kårtidningskarriären blev kort och i alldeles för hög grad tappade jag kontakten med K-G. Men han fanns där, då och då plötsligt nära igen på en kongress, på något studentjubileum, alltid eftertänksam, humoristisk, klok och full av värme.

John-Henri

Re: K-G Löfvander

InläggPostat: mån 12 jul 2010, 13:27
av Sheriffen
K-G Löfvander också.

Och inte så väldigt gammal, direkt. Däremot väldigt trevlig och inte minst humoristisk och entusiastisk conversatör i kongressbarerna. (Det var han som på en NasaCon fick den där briljanta idén till hur man borde visa Den stora nattens vålnad på kongresser. Enligt samma princip som de visar The Rocky Horror Show för hängivna fans på biograferna, med undantaget att vi skulle knipsa med saxar varje gång filmen gick av (för det gjorde den ju alltid, minst ett par gånger vid varje visning), och så vidare.)

Man kanske borde förbluffas över att flera av dem som tillhörde de första generationerna svenska fans faktiskt finns kvar, men det gör det ju inte mindre tragiskt när andra fans försvinner. Och i förtid, dessutom.

Skål, K-G! Skål!

Kör hårt,
Sheriffen

Re: K-G Löfvander

InläggPostat: ons 18 aug 2010, 20:38
av centerwall
Begravningen äger rum nu på fredag (den 20 augusti) klockan 11.00 i Bromma kyrka om någon inte visste om detta men vill gå.

Jag träffade själv bara K-G en gång, på Tolkien Society of Swedens 40-årsfest, och tyckte direkt mycket bra om honom. En person jag gärna hade lärt känna om jag hade fått möjlighet.