Sida 1 av 1

Mimosa

InläggPostat: ons 20 jun 2007, 21:25
av åka
Jag återupptäckte just Mimosa på nätet. Oj. Det är nästa så att jag blir lite stressad.
http://www.jophan.org/mimosa/m30/contents.htm

Fast det rimmar bra med mina planer att återuppta mina fanhistoria-projekt. Tänkte använda wikin på fandom.se att lägga upp lite saker om gamla kongresser. Fast kanske inte just ikväll.

InläggPostat: ons 20 jun 2007, 22:17
av pinkunicorn
Jag spekulerade också om kongresshistoria nu efter Conviction. Rent berättande information passar ju bra i wikin, men det vore trevligt att kunna samla lite annan information också. Jag funderar exempelvis på att scanna alla mina kongressbadgar. Det vore kul att samla de elektroniska kongressböcker som finns tillgängliga (och möjligen scanna äldre).

När det finns foton från kongresser eller kongressrapporter borde man se till att ha länkar till sånt samlat också. På LSFFs blogg har jag samlat länkar till sådant material från Conversation och Imagicon. Fanspan har en liknande lista för Conviction. Jag vet inte om det finns för fler kongresser. Egentligen vore det nog bäst om även själva fotografierna fanns (som kopior, åtminstone) på fandom.se så att man slipper reta sig på att det man länkade till försvinner senare.

Om man ska samla in sånt här så krävs det någon form av filutrymme där man kan lagra det på ett organiserat sätt.

InläggPostat: ons 20 jun 2007, 22:54
av Johan
Verkar spåra ur till en diskussion om kongresser eller övrig fanac snarare än fanzines, skulle jag tro.

Jo, det skulle vara väldigt trevligt med ett dylikt elektroniskt biibliotek, men jag betvivlar att det webbhotell som fandom.se för närvarande ligger på är rätt lösning för det.

InläggPostat: tor 21 jun 2007, 06:56
av pinkunicorn
Har vi så tajta gränser för utrymme? Jag har svårt att tänka mig att det skulle bli några våldsamma mängder data om svenska kongresser.

InläggPostat: tor 21 jun 2007, 07:46
av jophan
pinkunicorn skrev:Har vi så tajta gränser för utrymme? Jag har svårt att tänka mig att det skulle bli några våldsamma mängder data om svenska kongresser.

Det är inte jättetajt, men om vi säger så här, att forumet upptar i trafik och lagring 30 % av kapaciteten och de redan varit på mig för att servern får för många träffar från sökmotorspindlar... (iofs har de rätt, varför Googlebot måste indexera samliga 500 sidor i forumet tre gånger i veckan förstår jag inte - eller det gör jag, men att det belastar servern när spindeln är igång, det förstår jag mycket väl).

Det nuvarande hotellet kostar bara 100 kr om året för att jag ska kunna betala det ur egen ficka och vi slippa bry oss om finansiering. Det räcker med att fem- eller tiodubbla den siffran och fixa finansieringen så hittar vi garanterat en lösning som räcker och blir över. Det är inte dyrt, men så billiga lösningar som det nuvarande webbkontot räcker inte riktigt.

InläggPostat: tor 21 jun 2007, 08:01
av pinkunicorn
Det kanske är dags att hålla en fandom.se-auktion på nästa kongress för att finansiera sajten?

InläggPostat: tor 21 jun 2007, 08:23
av jophan
Mer kapacitet är inte mycket dyrare:

http://www.manufrog.com/paket.html

Vi ligger på billigaste kontot nu. För 450 kr/år får vi tredubbla kapaciteten och man kan skräddarsy mer så om det behövs.

InläggPostat: tor 21 jun 2007, 13:34
av Sten
jophan skrev:Mer kapacitet är inte mycket dyrare:

http://www.manufrog.com/paket.html

Vi ligger på billigaste kontot nu. För 450 kr/år får vi tredubbla kapaciteten och man kan skräddarsy mer så om det behövs.


(Ledsen om det här är off-topic; du får väl flytta inlägget om du tycker det.)

Hur är manufrog annars? Fungerar det om man är hyfsat datakunnig men helt okunning om serveradministration och behöver
(a) ett hotell med ett tiotal användare som ska kunna läsa e-post via POP, samt
(b) några rätt lågtrafikerade webbsidor?
Kontinuerlig drift är viktigt. Låg kostnad är inte lika viktigt. Jag *måste* byta server snart.

InläggPostat: tor 21 jun 2007, 15:56
av Johan
Jag har inte haft några problem med dem och skulle vilja hävda att de duger alldeles utmärkt om man inte kan någonting om serveradministration, men jag vet inte ... om kostnaden inte var en viktig faktor skulle jag kanske lägga mig på ett hotell med större resurser för att hantera eventuella problem.

InläggPostat: tor 21 jun 2007, 16:27
av jophan
Jag har heller inte haft några problem med dem. De är vänliga och servrarna är uppe 99,6 % av tiden, ungefär. Jag tyckte att Aleborg som Imagicon använde tidigare var lite stabilare, men kan inte påstå att den luddiga känslan var värd de extra 800 om året. Jag skulle köra på Manufrog om jag vore du. Det går att byta igen om så mot förmodan krävs. För användaren sker ju byten ganska omärkligt om man har egen domän.