Sida 1 av 1

Terminator: Sarah Connor Chronicles

InläggPostat: lör 05 sep 2009, 11:36
av jPeMelin
Over time, the show also gave us uniquely memorable artificial intelligences, including the super-computer John Henry, grappling with what it means to be alive.


På 25:e plats i listan över de 100 bästa scifi-tv-serierna hamnar den, och med en huvudperson som John Henry, superdatorn... det låter intressant: http://io9.com/5347077/the-top-100-scie ... through-30

Jag har hört mer bra om serien också, men nu får jag nog ta och se den själv.
/Jim

Listan över alla hundra serierna börjar på denna länk: http://io9.com/5347054/the-top-100-scie ... hrough-100

InläggPostat: tis 08 sep 2009, 10:22
av Johan_L
Jag har bara sett första säsongen, men den var långt bättre än man hade kunnat förvänta sig.

Summer Glau stjäl ofta showen.

John Connor kvider lite väl mycket tonårsangst ibland, men det ingår väl i genren, antar jag (som i Harry Potter). Som tur är är han inte direkt huvudpersonen.

InläggPostat: tis 08 sep 2009, 14:30
av Nostromo
Säsong 2 lämnar en del övrigt att önska, är fasligt ojämn med väl mycket mellanavsnitt. Själv gav jag lite upp efter halva andra och har inte sett färdigt serien än, men av de som gjort har jag hört att avslutningen är tämligen otillfredställande vilket nog kan skyllas på det faktum att serien lades ner efter säsong två.

(OT: Ett öde som även drabbade den sköna sci-fiserien The 4400, som även den har Summer Glau i rollistan och som jag själv tycker är en bättre serie, men som slutar precis när det verkligen ska bränna till ordentligt.)

Och nog stjäl Summer Glau/Cameron showen i TSCC, en av de absolut bästa porträtt av en Terminator som gjorts i min mening. Och inte minst mer i linje med James Camerons originalkoncept kring en fördold mördarmaskin än Arnolds krigsmaskin.