Sida 1 av 1

Diana Wynne Jones

InläggPostat: ons 02 jun 2010, 08:21
av Sten
I senaste Ansible rapporterar David Langford att Diana Wynne Jones har avbrutit kemoterapin för sin cancer.

Hon diagnosticerades med lungcancer för sju år sedan och behandlades framgångsrikt, men det kom tillbaka en tumör i höstas. Trots operation och kemoterapi fortsätter den att sprida sig och behandlingen får henne bara att må sämre utan att ha någon effekt.

Man ska inte vara överdrivet pessimistisk, och Diana själv meddelar att hon är till hälften klar med sin nästa bok och planerar att få den färdig, men sådant här är sällan goda nyheter.

Re: Diana Wynne Jones

InläggPostat: ons 02 jun 2010, 08:50
av jophan
Som litteraturälskare är jag glad att hon har en massa riktigt bra böcker bakom sig och har levat inte alltför kort liv (hon fyller 76 i augusti). Men naturligtvis är det trist för hennes familj och vänner att loppet ser ut att vara kört.

Re: Diana Wynne Jones

InläggPostat: fre 10 dec 2010, 15:07
av jophan
Måste tillfoga att det senaste Diana sade var att hennes cancer hade slutat sprida sig och att hon faktiskt blivit betydligt friskare tre månader efter att hon avbröt cellgiftsbehandlingen. Däremot har jag inte hört något sedan dess (i mitten av september), vilket väl kanske inte bådar så gott. Dave Langford brukar rapportera om henne (de är goda vänner) och december-Ansible hade bara en anekdot från november. http://news.ansible.co.uk/a281.html

Re: Diana Wynne Jones

InläggPostat: fre 10 dec 2010, 15:20
av Sten
Det senaste inlägget om ämnet på DWJ-e-postlistan (http://www.suberic.net/mailman/listinfo/dwj) var i oktober. Då rapporterade en vän till Diana försiktigt positivt att saker såg betydligt bättre ut.

Re: Diana Wynne Jones

InläggPostat: sön 27 mar 2011, 11:20
av jophan
Men i går morse tog det dessvärre slut. :(

http://www.leemac.freeserve.co.uk/