Syd Barrett gets the last laugh

Om böcker, film, tv och musik i vidare bemärkelse

Syd Barrett gets the last laugh

Inläggav Sheriffen » fre 24 nov 2006, 17:48

Syd Barrett, gitarrist i originalsättningen av Pink Floyd, avled sorgligt nog tidigare i år. Som möjligen bekant var han i början bandets främste kompositör, men han skydde kändisskapet och lämnade Pink Floyd för ungefär trettiofem år sedan, när bandet började bli stort på allvar. Han ersattes av David Gilmour och levde därefter ett tillbakadraget eremitliv i sitt hus i Cambridge, där han ägnade sig åt att måla tavlor och sköta trädgården.

Nu ska hans bohag säljas på auktion, men Syd Barrett skrattar bäst och sist. Det visar sig nämligen att han förstörde alla sina målningar i takt med att han målade dem, inte behöll några som helst souvenirer från tiden med Pink Floyd och inte hade några särskilt värdefulla ägodelar trots att han var god för ganska rejält mycket stålar (de övriga medlemmarna i Pink Floyd var alltid noggranna med att se till att han fick sina royalties för de låtar han skrivit).

Vad som nu får säljas på auktion är därför sådant som skulle ha hamnat i soptunnan om det inte tillhört just Syd Barrett. Brödburken från köket. Stereoförstärkare som han har målat några kluddfläckar på. Billiga, trasiga stolar som han själv reparerat. Och så vidare.

Way to go, Syd!

Kör hårt,
Sheriffen
Sheriffen
BNF
 
Inlägg: 4395
Blev medlem: tor 09 nov 2006, 02:50
Ort: Athen/Stockholm

Inläggav Sheriffen » sön 06 jan 2008, 12:46

I dag, den 6 januari, skulle Syd Barrett ha fyllt år. Den som är intresserad kan få veta mer än han/hon visste om Syd Barret här:

http://encyclopedia.thefreedictionary.com/syd+barrett

Här fanns i alla fall en del jag inte visste, som exempelvis de många tidigare namnen på Pink Floyd.

En alternativ förklaring till det slutgiltiga gruppnamnet är för övrigt att det är slang för LSD.

Kör hårt,
Sheriffen
Sheriffen
BNF
 
Inlägg: 4395
Blev medlem: tor 09 nov 2006, 02:50
Ort: Athen/Stockholm


Återgå till Kulturkvarten

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare

cron