Sida 1 av 5

Club Cosmos

InläggPostat: tor 14 dec 2006, 14:42
av centerwall
åka skrev:Kul att ni i Göteborg har börjat kommunicera lite mer med oss som bor på andra ställen. Länge trodde jag att Club Cosmos bara var ett tomt rykte, eftersom man aldrig hörde (eller snarare läste) något därifrån. Ingen respons på fanzines jag har skickat heller...


Jag tar mig friheten att öppna ett nytt ämne om "Sveriges äldsta ännu aktiva Science Fiction-förening".

Club Cosmos pubträffar är i alla fall välbesökta och vi är hyfsat många som är "nya" medlemmar. Återväxten är säkrad kan man säga. Vad gäller respons på fanzines och annan korrespondans vågar jag inte svara på det, men jag kan ta med mig en hälsning.

InläggPostat: tor 14 dec 2006, 18:41
av åka
Jo, de senaste två åren har ju en del personer anslutna till Club Cosmos börjat höra av sig på nätet. Henke här på forumet till exempel, och Glenn. Lite äldre Cosmosmedlemmar har också visat sig på ett antal kongresser både i Sverige och utomlands. Så numera tvekar jag inte om att klubben finns. Men, som sagt, länge var jag skeptisk.

6/2

InläggPostat: tis 06 feb 2007, 11:08
av Henke
Ikväll är det i alla fall dags för Ghöteborgs fenträff på the Rover. Den första kommer runt 17-18, sådär, omkring. Kom dit! Snacka lite sf och drick en god öhl.

InläggPostat: tor 08 feb 2007, 23:05
av centerwall
Jag hade bara tid för en öl - och har ingen aning om vilka samtalsämnen som dryftades framåt kvällen, men som vanligt var det en trevlig afton på Rover.

InläggPostat: mån 05 mar 2007, 19:39
av centerwall
Törstiga Göteborgare glömmer väl inte bort att det imorgon är den första tisdagen i månaden. Det betyder att Club Cosmos samlas på Rover på Andra Långgatan.

InläggPostat: mån 04 jun 2007, 17:49
av Henke
Rover i morgon! Fr klockan 17.30 tills det stängs el tills den sista går....tio dagar senare drar SweCon igång! Så morgondagen blir det lite snack om SweCon (hedersgästerna) och annat fans kan tänkas tala om....kom dit!! Själv ska jag jobba lite grann innan men sedan kommer jag, lite god mat och en kall öl...el två.

Juli öhl

InläggPostat: mån 02 jul 2007, 10:02
av Henke
I morgon på det vanliga stället The Rover på Andralånggatan - är du hemma och har semester eller inte, kom dit och drick en öl eller två. Fr klockan 18 och framåt sitter göteborgsfans där och dricker öl och diskuterar.

Re: Juli öhl

InläggPostat: mån 02 jul 2007, 14:48
av centerwall
Henke skrev:I morgon på det vanliga stället The Rover på Andralånggatan - är du hemma och har semester eller inte, kom dit och drick en öl eller två. Fr klockan 18 och framåt sitter göteborgsfans där och dricker öl och diskuterar.


Själv har jag planer på att vara där ännu tidigare! :-)

InläggPostat: mån 02 jul 2007, 15:18
av Henke
Jag hade planerat att komma dit men efter ett samtal från (jobbet) måste jag jobba kvällen.

InläggPostat: fre 03 aug 2007, 11:11
av Henke
Ja, då e det fenträff igen (7/8)! Som vanligt på the rover på andra långatan, öppnas kl 17:00 och framåt sitter göteborgsfandom där och dricker öhl i en härlig göteborgsstämmning:) Kom dit!

InläggPostat: tis 04 sep 2007, 09:56
av centerwall
Ser man på! Det är ånyo den första tisdagen i månaden! Öl på Rover! Hurra!

InläggPostat: tor 06 sep 2007, 09:45
av centerwall
Tisdagens cosmosträff kan bara beskrivas med ett ord: succé! Vi var över trettio cosmonater som intog Rover och fick därmed sprida ut oss på två rum. Vilket gjorde att det minglades en hel del! Många gamla ansikten som inte varit med på länge dök upp och även några nya. Ölen skummade, boktips byttes, det pratades skrot och var helt enkelt mycket trevligt.

Och jag är glad att jag inte behövde vara på jobbet särskilt tidigt i onsdags... ;-)

InläggPostat: tor 06 sep 2007, 10:08
av jophan
Kul! Drygt trettio är vårt rekord, som vi tangerar då och då, fast ibland är vi så få som tolv-tretton stycken.

InläggPostat: mån 03 dec 2007, 10:44
av centerwall
Imorgon är det dags igen! Alla som befinner sig i Göteborg tisdagen den 4 december bör infinna sig på The Rover på Andra Långgatan för att smaka igenom julölssortimentet.

Martin Andersson har hotat med att testa Rovers nya hamburgare - som enligt menyn en "snuskigt stor burgare på 1 kg". Dessutom kommer det som vanligt bjudas på gott sällskap och säkert en och annan dålig vits. Eventuellt pratar vi om science fiction också. Men det är inte alls helt säkert. ;-)

Så tveka inte - The Rover är restaurangen. Club Cosmos är namnet på gänget. Öl är drycken.

InläggPostat: ons 05 dec 2007, 15:26
av centerwall
20 Göteborgsfans träffades på Rover för 2007 års sista Club Cosmos-träff. Stämningen var som vanligt på topp. Böcker delades ut, boktips utbyttes och ölen skummade.

Som en extra bonus avslutades _till sist_ den resa som sju Göteborgsfan gjorde till Miscatonicon 2005. Det var skönt att få komma hem igen. ;-)