LunCon 2016

Kongressen är slut; kongressrapporter och annat postcon-material finns på menyn under Efter kongressen.

Malmö-Lund Science Fiction och Fantasy-Förening proudly presents ”LunCon 2016”!

LunCon 2016

I år är det 60 år sedan Sverige fick sin första science fiction-kongress. Kongressen hette LunCon, och skedde alltså i Lund 1956. Nu, 60 år senare önskar vi – fandom i Malmö och Lund – fira denna händelse, med en ny Lundakongress.

LunCon 2016 kommer bli en två dagar lång kongress (22-23 oktober) med ett huvudspår plus några småpunkter. Programmet kommer bestå av paneler, föreläsningar och kanske någon workshop, som alla berör olika ämnen inom science fiction, fantasy och skräck. HÄR hittar du programmet.

Kongressen kommer att hållas i IOGT-NTO:s lokaler vid Bantorget, nära Centralen. Eftersom IOGT-NTO är en nykterhetsorganisation, får vi förstås inte ha någon alkohol där, inte ens lättöl. För den som vill ha öl eller liknande finns det däremot en pub tvärs över torget. Det finns även gott om restauranger och affärer i närheten, eftersom lokalen ligger mycket centralt. Lokalerna är handikappanpassade med handikapphiss, handikapptoalett och hörslinga. Hör av er ifall ni har frågor kring detta.

 

Medlemsavgiften är 150 SEK, för närmare information om hur man kan betala, se fliken Medlemskap. Max antal är 85 medlemmar, av utrymmesskäl.

OBS! Det är fullt och det går inte längre att anmäla sig (2016-08-09).

 

Ifall ni har några frågor, vill anmäla er som gopher eller om ni är intresserade av att delta i programmet så är ni välkomna att kontakta kommittén på malmofandom[at]gmail[dot]com.

Kom ihåg – fandom är en deltagarkultur och kongressen blir vad vi tillsammans gör den till!

LunCon 2016 arrangeras i samarbete med http://folkuniversitetet.se/SysSiteAssets/bildbanken/ikoner-och-illustrationer/fu-loggor/fulogokv-lund.png/