Vilken bok är detta? Hjälp sökes!

Om sf och fantasy

Re: Vilken bok är detta? Hjälp sökes!

Inläggav Bbeccarii » mån 07 feb 2011, 15:38

Peak skrev:Jag hittar varken författaren eller boken på engelska. Boken heter på svenska "Skräck utan Slut" och skrevs av en viss Alex Conway. Originaltiteln på boken är tydligen "The Rainer Element".


Det bästa jag kan komma på är att kontakta förlaget. Du har säkert redan sett http://libris.kb.se/bib/7246615;jsessio ... 8AAA3DEA03

/B
Bbeccarii
Fan
 
Inlägg: 135
Blev medlem: tor 30 nov 2006, 09:55

Re: Vilken bok är detta? Hjälp sökes!

Inläggav jophan » mån 07 feb 2011, 22:11

Det kan ju tänkas vara en sån här luring, då förlag/författare publicerade något snabbskrivet på svenska som en översättning från engelskan attribuerat till en pseudonym, för att det verkar flashigare i läsarnas ögon.
Johan Anglemark
jophan
Site Admin
 
Inlägg: 2150
Blev medlem: ons 01 nov 2006, 10:50
Ort: Storvreta

Re: Vilken bok är detta? Hjälp sökes!

Inläggav Pelotard » tis 08 feb 2011, 10:16

Inga sökningar på Alex (eller Alexander) Conway eller "Rainer element" ger träffar vare sig på Google eller på Amazon.com, som annars brukar innehålla det mesta i bokväg.

Du kan ju tala med översättaren. Ganska säker på att det är denna person:

Solveig Rasmussen 040-26 72 88
Krankajen 18, 21112 MALMÖ
Pelotard
LoC-skribent
 
Inlägg: 34
Blev medlem: sön 31 okt 2010, 11:24

Re: Vilken bok är detta? Hjälp sökes!

Inläggav Peak » tis 08 feb 2011, 21:28

Mest nyfiken för att det här är första gången någonsin som jag varken lyckats lokalisera författare (eller pseudonym) och bok. Vilket jag tycker är lite halvmysko. Eftersom jag förr var samlare på kioskdeckare så är jag lite nyfiken på vilka som skrev och sådant nu i när vi nått internetåldern och (oftast) har sådant nära till hands.
Peak
Fan
 
Inlägg: 94
Blev medlem: mån 11 dec 2006, 17:26

Hjälp mig hitta boken

Inläggav Muzukashii » tor 09 jun 2011, 19:27

Hej

Det här blir mitt första inlägg här på forumet. Jag håller på att försöka hitta en SF-bok jag läste som barn och hoppas att någon här kanske kan peka mig i rätt riktning. Jag har dock inte särskilt mycket att gå på.

Jag tror att bokens huvudperson är en yngre kille (jag kan minnas fel) och att någon i hans grupp med vänner eller följeslagare är en "rosa klump" med smala ben. Mer än så minns jag inte och jag kan minnas fel. Jag tror att omslaget pryddes av ett häftigt rymdskepp som lockade mig när jag plockade den ur hyllan i skolbiblioteket. Eftersom boken fanns att låna på ett grundskolebibliotek (årskurs 1-6) så förmodar jag att den hade barn/yngre tonåringar som sin primära målgrupp, men även här kan jag ha fel.

Jag vet att det inte är mycket att gå på men någon kanske kommer ihåg en bok med en "rosa klump"?
Muzukashii
 
Inlägg: 3
Blev medlem: tor 09 jun 2011, 19:14

Re: Hjälp mig hitta boken

Inläggav Merry » tor 09 jun 2011, 22:47

Muzukashii skrev:Hej
Jag tror att bokens huvudperson är en yngre kille (jag kan minnas fel) och att någon i hans grupp med vänner eller följeslagare är en "rosa klump" med smala ben. Mer än så minns jag inte och jag kan minnas fel. Jag tror att omslaget pryddes av ett häftigt rymdskepp som lockade mig när jag plockade den ur hyllan i skolbiblioteket.


Du har valt ett passande nick för svåra frågor =)

Kan det vara Heinleins Stjärndjuret (The Star Beast)? Djuret kallades "Lunsen" i svensk översättning. Det är inte så mycket att gå på, så det här är en vild gissning.
Merry
Fan
 
Inlägg: 183
Blev medlem: mån 20 nov 2006, 15:57
Ort: Göteborg

Re: Hjälp mig hitta boken

Inläggav Sten » tor 09 jun 2011, 23:15

Muzukashii skrev:Jag tror att bokens huvudperson är en yngre kille (jag kan minnas fel) och att någon i hans grupp med vänner eller följeslagare är en "rosa klump" med smala ben. Mer än så minns jag inte och jag kan minnas fel. Jag tror att omslaget pryddes av ett häftigt rymdskepp som lockade mig när jag plockade den ur hyllan i skolbiblioteket. Eftersom boken fanns att låna på ett grundskolebibliotek (årskurs 1-6) så förmodar jag att den hade barn/yngre tonåringar som sin primära målgrupp, men även här kan jag ha fel.


Minns du om det var en roman eller en novellsamling? Den var på svenska, antar jag?
Ungefär när läste du boken? Eftersom jag inte vet hur gammal du är hjälper det inte så mycket att du gick i grundskolan...

(Den enda boken om en ung pojke med en rosa klump-kompis jag kommer på direkt är Interstellar Pig av William Sleator, men när jag söker i libris verkar den inte vara översatt, så det är nog osannolikt.)
Sten Thaning
Sten
Letterhack
 
Inlägg: 388
Blev medlem: ons 08 nov 2006, 22:16
Ort: Stockholm

Re: Vilken bok är detta? Hjälp sökes!

Inläggav Muzukashii » fre 10 jun 2011, 08:31

Jag tror att det var en roman. Jag är 28 år gammal så det borde varit tidigt 90-tal när jag läste den. Det var dock med säkerhet ingen ny bok jag läste.
Muzukashii
 
Inlägg: 3
Blev medlem: tor 09 jun 2011, 19:14

Re: Vilken bok är detta? Hjälp sökes!

Inläggav AlmostHuman » tor 17 jan 2013, 00:05

Hejsan bröder och systrar!

Jag söker efter vad jag tror är en novell och har kört fast. Min förhoppning är att någon här kan hjälpa mig. Jag har följande till hjälp.

Jag har ett svagt minne av att den kan ha haft titeln T.A.X.I. eller någonting sådant. Men jag är inte helt säker eftersom jag inte har hittat en träff vid mina sökningar över Internet. Den handlade i varje fall om några vetenskapsmän som blev instängda i en sorts tidskapsel/tidsmaskin i flera tusen år. De dog naturligtvis där inne. Den gick nämligen inte att stänga av från insidan. Dom som var utanför märkte inget, för där tog det bara några sekunder. Forskarna som hade uppfunnit tidskapseln noterade att allt som dom stoppade in i den verkade åldras flera hundra år på ett kort ögonblick. Dom kliver själva in i kapseln, och medan dom är där inne kommer dom underfund med vad som händer, att maskinen inte kommer att stanna och öppnas förrän deras biovågor avstannat. Dom tar dock detta väldigt professionellt och gör noteringar och mätningar så länge dom lever och när maskinen öppnas beskrevs kropparna som mumifierade och snyggt upplagda på rad. Jag tror att jag kan ha läst den i en av "Det hände i morgon"-böckerna (DELTA Science Fiction) eller i Nova Science Fiction.
AlmostHuman
 
Inlägg: 4
Blev medlem: mån 07 jan 2013, 23:52

Re: Vilken bok är detta? Hjälp sökes!

Inläggav Anders 12 » tor 17 jan 2013, 14:36

Hmm, det där låter som, få se nu... /rota bläddra/ ...just det ja: När vågorna gått till ro av Dénis Lindbohm. Fanns i JVM 373. Februari 1979. Festligt/tragiskt att man kan dra sig minnes något man läste för trettio år sen, men inte var *%/& jag ställde kaffekoppen när jag gick till bokhyllan för fem minuter sen...
Anders 12
 
Inlägg: 1
Blev medlem: tor 17 jan 2013, 14:27

Re: Vilken bok är detta? Hjälp sökes!

Inläggav AlmostHuman » mån 21 jan 2013, 19:57

Det var precis det här jag hade hoppats på, att någon skulle sitta inne med sådan kunskap och minne som möjliggör att jag kan återuppleva den här novellen. Så nu har jag tagit fram JVM 373 och ska sätta mig till ro för att läsa. Ett riktigt stort tack till dig Anders 12 för att du inte bara visste vad jag eftersökte, utan även för att du tog dig tid att informera mig om det hela. Du är guld värd!
AlmostHuman
 
Inlägg: 4
Blev medlem: mån 07 jan 2013, 23:52

Föregående

Återgå till Litteratur

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare

cron